Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Njardarheimr Vikinglandsby
Vis hele bildet
Gudvangen

Njardarheimr - Gudvangen vikinglandsby

Reis tusen år tilbake i tid og opplev korleis det var å vera viking!

VINTERSTENGD 2020/2021: Grunna koronapandemien, har Gudvangen Vikinglandsby dessverre vinterstengd då det ikkje er nok gjester for å halda ope.

I Viking Valley vil du møte innbyggjarane i vikingbyen Njardarheimr, som vil ta deg 1000 år tilbake i tid. I Njardarheimr får du ta aktivt del i eit samfunn med folk som er levande opptekne av å formidle historia om vikingane, om deira reiser, båtar og om korleis vikingtida har sett sine spor i vårt moderne samfunn.

Her kan du fritt vandre rundt og oppleve dei ulike bygningane og aktivitetane i vikingbyen og lære meir om byggeskikk, religion, mat og handverk.

For å få best utbytte av besøket anbefaler vi at du blir med på «The Viking Experience», som er ein guida rundtur i byen. I løpet av 45 minutt får du ei spanande innføring i livet som viking. Turane går kvart 30. minutt i sommarsesongen, og er inkludert i inngangsbilletten.

Vikinglandsbyen Njardarheimr består av meir enn 20 bygningar og i overkant 2000m2 bygningsmasse, og fleire er under planlegging. Husa vert bygde utfrå tidlegare erfaringar med rekonstruksjonar av vikingtida sine bygningar. Alle utsmykningane er basert på stilartar frå vikingetida, men med vårt eige design. I bygga vert det nytta materiale som finst her ved Nærøyfjorden, t.d. torv og takspon, som på stavkyrkjene.

I vikinglandsbyen kan du vere med på aktivitetar, sjå attraksjonar, snakke med innbyggjarane i Njardarheimr og lære meir om vikingtida. Du kan oppleve spenninga med bogeskyting, øksekasting og lære deg vikingeleikar og kjenn på lukta av tjære og bålbrenning.

Å samlast rundt måltid var viktig i viking-tida. I "Heidrun" kan du smake på mat laga etter gamle metodar med ingrediensar dei hadde tilgjengeleg.
Fast på menyen er Vikingsuppe med grovt brytebrød, grove heimelaga pølser med kålsalat, nysteikte pannebrød med laks eller spekepølse og Ramsløksrømme, i tillegg til fisk og kjøtt frå grillen med tidsriktig tilbehøyr. I Njardarheimr sel vi mat, og gir deg i tillegg ei historisk matoppleving.

Generell Info
- Barn under 4 år gratis i følgje med føresette.
- NB! Barn under 12 år slepp ikkje inn utan følgje fra føresette.
- Beklager, hunder ingen adgang. (Vi har dyr buande i byen)

Røyking kun i tilviste soner.
- Ja, me har oppbevaringsplass for bagasje.

Heile overskotet av bilettsalget og gavebutikken, går uavkortet til bygging, drift og vedlikehald av vikingbyen. Takk for di støtte :)

Prisar

Dagsbiletter er gyldige heile dagen & kan brukes på valgfri dag, heile året.
- Dagsbilett Voksen fra 16 år > NOK 200,-
- Dagsbilett Barn (4-15 år) NOK 98,-
- Dagsbilett Familie (2 Voksne + egne barn 4-15 år) NOK 550,-

Du kan også kjøpe bilettar i døra.

Kontaktinformasjon

Anledninger

  • 30 November 10:00
  • 01 December 10:00
  • 02 December 10:00
  • 03 December 10:00
  • 04 December 10:00
  • 05 December 10:00
  • 06 December 10:00
  • 07 December 10:00

Map