cbis:2154194
cbis:2154194
cbis:2154194
cbis:2154194
Voss

Ostesmaking og fjordcruise til Fjærland

Denne turen med Glacier Tours tar deg til Vik og Brelandsbyen Fjærland. Turen er ein 2 dagers tur med start frå Voss og inkluderer all transport, hotell, lunsj, 3 retters middag, ostesmaking og inngangsbilletter.

Turen starter med buss fra Voss før vi fortsetter mot Vik. Vi køyrer over Vikafjellet, gjennom fantastiske landskap. På desse høgdene kan det være snø like ved vegen, selv om somaren. Hovedattraksjonen i Vik er den rikt utsmykkede stavkyrkja «Hopperstad Stavkyrkje». Den blei bygd i 1130 og er saman med Urnes den eldste stavkyrkja som finnes. Du kan bli med på ein guida tur i kyrkja eller utforske i ditt eige tempo.

I Vikøyri vil det bli ein omvisning i historiske omgivelser der vi skal rusle mellom små pittoreske boliger og naust som utgjør strandboplassen på Vikøyri.
Omvisningen vil inneholde en smak av den lokale spesialiteten, «gammalost» som er en ost som har sitt opphav i vikingtiden. Det lokale meieriet er det eneste meieriet i Norge som produserer gammelost i dag. Sammen med assorterte oster får du servert bringebærjuice.

På dag 2 blir det ein kort kjøretur til havna i Vik, der turen går vidare med båt til Fjærland. Fjordcruiset varar i ca. 2 timar og billetten er inkludert. Båten har innendørs sitteplassar samt mogleheit for å stå ute på dekk og nyte den vakre naturen.

Heilt i enden av Fjærlandsfjorden når vi den sjarmerande bygda Fjærland. Fjærland er perfekt å utforske til fots og fram til 1986 var det kun mogleg å komme til bygda med båt. Du kan velje å utforske bygda på eigenhånd eller bli med på guida tur til breen og Norsk Bremuseum.

Norsk Bremuseum er eit interaktivt museum som tilbyr noko for heile familien. Inngangsbilletten er inkludert i prisen. Museet delar kunnskap om isbreer og klima på nye innovative måtar.

Fra Norsk Bremuseum går turen vidare med buss opp til Bøyabreen - ein arm av Jostedalsbreen. Her har vi litt ekstra tid til å ta nokre bilder og sjå på nært hold korleis breen pressar seg inn i landskapet. Av sikkerhetsgrunner er det ikkke mulig å gå på breen, men du vil sjå breen på nært hold.

Bussen går så tilbake til Fjærland kai.

Tilbake til kaien i Fjærland tar same båt tar deg tilbake til Vik. Frå Vik går turen vidare med bussen til den spektakulære Tvindefossen før ein er tilbake igjen på Voss.

Kontaktinformasjon

Produktegenskaper

  • Sommer
  • Vår

Map